Πληροφόρηση

Maple Tree Hellas

Καταγωγή και Αντοχή

Το δέντρο αυτό ανακαλύφθηκε στον Ανατολικό Καναδά τον Ιούλιο του 2002 και επιλέχθηκε μέσα από μια ομάδα 6 τυχαίων σπόρων, η εταιρεία Regal Petticoat® Maple εφαρμόζει μια συνεχή πρακτική για να εξακριβωθεί η ανθεκτικότητα του, η προσαρμοστικότητα του στο έδαφος, σε διάφορες ασθένειες (π.χ. Rhytisma acerinum fungium) και ανοχή στην ξηρασία.

Το είδος pseudoplatanus είναι γνωστό για την αντοχή του στον άνεμο, την αστική ρύπανση και το αλάτι, γεγονός που το καθιστά ένα δημοφιλές δέντρο για φύτευση σε πόλεις, κατά μήκος δρόμων στους οποίους αντέχουν στο αλάτι το χειμώνα και σε παράκτιες περιοχές. Καλλιεργείται και ευρέως πολιτογραφείται στη βόρεια Ευρώπη, κυρίως στα βρετανικά νησιά και τη Σκανδιναβία βόρεια προς Τρόμσο στην Νορβηγία, Ρέικιαβικ της Ισλανδίας και Τόρσαβν στις Νήσους Φερόε. Τώρα εμφανίζεται σε όλα τα βρετανικά νησιά όπου εισήχθη τον 17ο αιώνα.

Επίσης καλλιεργείται στη Βόρεια Αμερική (Νέα Αγγλία, Νέα Υόρκη και Βορειοδυτικό Ειρηνικό). Είναι φυτεμένο σε πολλά εύκρατα μέρη του νότιου ημισφαιρίου, συνηθέστερα στη Νέα Ζηλανδία και στις Νήσους Φώκλαντ

Παραγωγικές εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Regal Petticoat® Maple βρίσκονται στο Όρεγκον των Η.Π.Α. και στο Οντάριο του Καναδά με περαιτέρω παραγωγή στην Κεντρικές και Ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στον Ανατολικό και Δυτικό Καναδά, για να εξασφαλίσουν άφθονη προσφορά στην αγορά!

Με τους συνεργάτες παραγωγούς μας παράγουμε επίσης ένα εμπορικό δέντρο μεγάλων διαβαθμίσεων σε μικρό μέγεθος. Λόγω της ανάπτυξης του σφενδαμόδεντρου της Regal Petticoat® Maple, εξετάζουμε το δέντρο σε μικρή μορφή με πολλά κλαδιά που θα χρησιμοποιηθεί για επιστημονική παρατήρηση και φύτευση.

Κάλλιστο χρώμα φύλλου

Ένα συναρπαστικό στοιχείο που φέρει η ποικιλία του δέντρου μας (η οποία ανακαλύφθηκε στον ανατολικό Καναδά το 2002(, σε σχέση με το Acer Pseudoplatanus Spaethii είναι το ότι τα φύλλα του έχουν ανώτερο χρωματισμό κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι (σκούρο γυαλιστερό πράσινο με βαθύ βελούδο μοβ κάτω) και ένα απίστευτο χρώμα όταν τα φύλλα του πέφτουν: ροζ στην κάτω πλευρά με κόκκινες, πορτοκαλί και σομόν ανταύγιες. Το δέντρο αυτό είναι ιδανικό για αναδάσωση, φύτευση μέσα στις πόλεις, στα πάρκα αλλά και για εμπορικούς σκοπούς, αυτή η ποικιλία είναι ανθεκτικότατη στο αλάτι και μεγαλώνει σε ένα όμορφο δέντρο που προσφέρει πολλά στο τοπίο του έχοντας ανώτερη αντοχή στις ασθένειες.

Επικοινωνία

Καλέστε μας !

  • 2310 678172